Вересковий мед – це продукт, який в корені відрізняється від інших видів меду, адже він має і свій особливий колоритний смак, і аромат, і безліч корисних речовин.
Перш за все, він має дуже насичений аромат і досить оригінальний смак – терпкий з домішкою гіркого.
Вживши його, можна ще тривалий час відчувати післясмак.
У вересковому меді є велика кількість білків (приблизно 2%), що сприяє тому, що при довгому зберіганні він не кристалізується, а набуває тягучої форми.
Колір у верескового меду темно-жовтий і навіть темніше.
Вересковий мед часто може стати єдиним засобом порятунку від таких важких хвороб, як ревматизм, подагра, серцева водянка, хвороби дихальних шляхів, від інфекційних захворювань, хронічних проблем з органами.