Не дивлячись, що на дворі ще спекотні літні дні і більшість українців поки не задумуються про вживання меду для підвищення імунітету – ми продовжуємо вас знайомити з корисними властивостями цього чудодійного продукту:


1. Вживання меду це ефективний метод для боротьби з інфекціями. Більшість бджіл відкладають перекис водню в мед, коли вони синтезують квітковий пилок. Тому  особливо той, що з кислинкою - ідеальний антибактеріальний засіб. Існує безліч доказів, що підтверджують використання меду як ліки від інфекції. Ряд досліджень медичних університетів світу доводили дієвість меду в боротьбі з інфекціями типів MRSA (сепсис, пневмонія та інші) і URI (верхніх дихальних шляхів). Зокрема, у журналі Scientific World Journal дослідники надали дані, що підтверджують, що натуральний мед був ТАКИЙ ЖЕ ЕФЕКТИВНИЙ! як і антисептичний розчин, для ослаблення ранових інфекцій.

 

2. Мед полегшує симптоми застуди та кашлю.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Американська академія педіатрії рекомендує мед як природний засіб від кашлю. Кілька досліджень, проведених серед більш ніж 100 дітей, показали, що мед справлявся з нічним кашлем краще, ніж популярні засоби від кашлю, до того ж, він покращує сон.


Але варто врахувати, що мед небезпечно і не рекомендовано давати дітям до року, тому що він досить алергенний!

 

3. Систематичне вживання меду знижує загальний рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ, у той же час значно підвищуючи «хороший» холестерин ЛПВЩ в крові.

Високий рівень холестерину ЛПНЩ є сильним фактором ризику серцево-судинних захворювань. Цей тип холестерину грає головну роль в атеросклерозі, накопиченні жиру в артеріях, що може призвести до серцевих нападів й інсультів.


Але, незважаючи на всі переваги перед цукром і той факт, що він значно безпечніший для діабетиків, мед містить досить багато калорій і цукру. Тому завжди потрібно пам'ятати про помірність вживання меду в їжу.


Окрім того, мед у декого може викликати алергію, тому алергікам варто бути обережними з цим продуктом!