Умови зберігання меду

Ви є тут

Унікальність меду полягає не лише в його надзвичайному складі, що вражає кількістю вітамінів та поживних речовин, а також і в тому, що свої смакові і лікувальні властивості мед може зберігати протягом дуже довгого терміну. Отже для того, щоб отримати максимальну користь від смачного продукту, варто купувати лише натуральний мед та зберігати у відповідних умовах. Для цього Вам не потрібно жодних спеціальних приміщень чи засобів, просто дотримуйтеся кількох основних правил і порад,описані нижче.

Основні умови зберігання меду:

1. Уникати сонячних променів

Найкраще зберігати мед у темному місці (наприклад, у кухонній шафці), оскільки в разі впливу сонячних променів мед зміню колір та структуру, втрачає свої цілющі властивості, всі корисні ферменти. Якщо мед зберігається в негерметичному посуді, місце має бути добре вентильованим. 

2. Стала температура

Подбайте, щоб місце зберігання меду мало звичайну кімнатну температуру, тобто уникайте високих та низьких температур. Зміна температури меду руйнує його цілющі властивості. Також при частих змінах температури мед кристалізується нерівномірно. Наприклад, не варто зберігати мед у холодильнику, де високий рівень вологості, а також близько біля нагрівальних предметів. 

3. Мінімальна вологість

Мед дуже добре вбирає вологу з навколишнього середовища. При вологості, вищій від 30%, мед починає бродити. Щоб уникнути цього, варто щільно закривати ємкість, в якій зберігається мед, а місце зберігання має бути сухим. Також мед добре вбирає запахи, тому тримайте мед подалі від продуктів з різким та насиченим запахом.

4. Відповідна ємкість з герметичною кришкою

Стосово посуду в якому найкраще зберігати мед читайте в нашій окремій пораді

Всі ці поради стосуються і рідкого, і густого меду, і меду в сотах.

  Якщо дотримуватися цих простих правил зберігання, то термін зберігання меду буде необмеженим. А от дізнатися, чому саме не псується мед можна  тут.