Що таке падевий мед?

Ви є тут

Той факт, що бджоли роблять мед з нектару квітів ні для кого не секрет. Проте, ще досі мало хто знає про унікальний вид меду - падевий. На відміну від квіткового меду, який бджоли збирають з нектару квітів, падевий мед отримують з паді. Падь – це солодка рідина, що виділяється залозами комах, які харчуються соками рослин або солодка роса (медвяна роса), що виділяється на значній кількості деревних порід (хвойних і широколистяних). Оскільки падь утворюється здебільшого на лісовій рослинності, падевий мед ще також називають лісовими.

Унікальність цього меду у його складі - вміст природних антибіотиків в такому ласощах в 1.7 разів більше, ніж у квітковому. Кількість солей кобальту, заліза, фосфору, марганцю і азотистих білкових речовин перевищує в 3.5 рази. Висока поживність, підвищена кількість ферментів, мінеральних та інших речовин надають падевому меду особливих лікувальних властивостей.

Особливості падевого меду

  • Повільно кристалізується або взагалі повністю не кристалізується через низький вміст глюкози.
  • Містить високу концентрацію мінералів, білкових сполук та солей, що є характерною особливістю падевого меду.
  • Темного кольору, часом з легким зеленкуватим відтінком.
  • Цей мед не дуже солодкий з характерною кислинкою.
  • Досить слабкий аромат.
  • Має в'язку структуру.

Основні відмінності між медом зібраним з нектару квітів та падевим медом:

  • Склад: Падевий мед містить велику кількість мінералів, складних цукрів та амінокислот.
  • Смак і колір: Має темний колір і менш солодкий порівняно з квітковим медом.
  • Кристалізація: Наявність складних цукрів запобігає повній кристалізації. А точніше більше співвідношення фруктози до глюкози, а також менша кількість води не дає меду повністю закристалізуватися.

Корисні властивості

Діє на організм, як пробіотик: Олігосахариди, присутні в паді діють як пробіотики, які сприяють збільшенню кількості корисних бактерій у кишечнику. Дуже корисно вживати падевий мед після прийому антибіотиків, які зазвичай використовуються для лікування бактеріальних інфекцій. Падевий мед покращує флору кишечника, а також сприяє підвищенню апетиту, що важливо для відновлення нормальної роботи шлунку після різноманітних шлунково-кишкових розладів. 

Сприяє усуненню вільних радикалів: завдяки високій концентрації антиоксидантів цей різновид  меду допомагає усуненню вільних радикалів, а отже і зменшує шкоду, заподіяну ними. Таким чином, вживання падевого меду сприяє оздоровленню і покращує загальний стан організму.

Має антибактеріальну дію: Падевий різновид  меду є  потужним антибіотиком через  велику кількість ферментів в його сладі. В результаті підвищеної ферментації організм ефективніше захищений від  бактерій.

Живить нервову систему: висока концентрація амінокислот і мінералів, таких як кобальт, марганець, цинк, фосфор і сірки сприяє додатковому живленню нервової  системи. Він навіть допомагає покращити функції мозку, а отже і інтелектуальні здібності.

Джерело натуральних мінеральних речовин: оскільки падевий мед містить велику кількість мінеральних солей, його можна вживати замість штучних мінеральних добавок. Розчиніть 1 або 2 ложки падевого меду у склянці води, щоб отримати оптимальну денну норму мінералів та поживних речовин.

Як вживати падевий мед

  • Дуже гарно смакує, якщо падевий мед намастити на трошки зачерствілий хліб чи тост
  • Покращує смак таких сортів сиру як горгонзола чи рокфор

Купити наш мед Квітковий лісовий